top of page

Mosmuur

Groen, zoals mos of levende beplanting, brengt een ruimte tot leven. Ze stimuleren ons als mens en reduceren stress. Ze bepalen de uitstraling van een bedrijf, zowel naar medewerkers toe als naar bezoekers.


Mosmuur specialiseert zich in unieke creaties uitgevoerd met mossen en andere natuurlijke materialen. Hun team combineert kennis en passie voor natuur, botanica, ecologie en kunst, waardoor uitzonderlijke projecten ontstaan. Zij bieden verschillende groenelementen aan met als doel meer groen naar binnen te brengen.Het Belgische bedrijf is ontstaan vanuit de groeiende behoefte naar meer groen in een fel verstedelijkte omgeving en de toenemende trend van eco-design en indoor nature.


In hun kantoor en showroom, in het Antwerpse The Beacon, verzorgden ze de groeninrichting en gaven een groen karakter aan het gebouw. Daarnaast is The Beacon ook een testplatform voor het AtmossfAIR project waarbij ze duurzame luchtzuiveringsinstallaties in een groen kleedje ontwikkelen.
Bij Mosmuur produceren ze de moswanden lokaal met oog op duurzaamheid en kwaliteit. Mossen wekken geen allergische reacties op bij mensen en worden ervaren als rustgevend en aangenaam. Het bedrijf combineert rendiermos, platmos en bolmos in hun projecten. Rendiermos is een korstmos dat met de hand geplukt wordt met respect voor plant en milieu. Tijdens een chemische behandeling worden alle kiemen, sporen of bacteriën gedood en wordt het mos geheel steriel. Dit is van groot belang wanneer u de moswanden wil toepassen in de zorgsector of horeca. Het mos is ook stof/vuil afstotend en omdat er geen natuurlijke sapstromen meer aanwezig zijn zal het mos geen insecten aantrekken of kunnen huisvesten. Dit maakt de mosmuren van Mosmuur tot een perfect alternatief voor kamerplanten of kantoorgroen.

De mossen worden met een dichtheid van 10 - 12 kg per vierkante meter bevestigd, om een optimale esthetische en akoestische wand te bekomen. Standaard worden de mossen met hardlijm bevestigd op een FSC multiplex drager van 9 mm, duurzaam plaatmateriaal. De totale dikte van een paneel met mos is ongeveer 5 cm. De mossen kunnen worden gekleurd door natuurlijke pigmenten toe te voegen, zo gebeurt ook dit op een ecologisch verantwoorde wijze.


De planten zijn afkomstig uit duurzame teelt in reservaten in Noorwegen om roofbouw te ondermijnen. Ze zijn behandeld met vloeibare polymeer en hebben dus een soort stabilisatieproces ondergaan waardoor ze in winterslaap belanden en voor altijd groen en natuurlijk zacht blijven.MOSPANEEL

Het 'Modern mos' of rendiermos paneel heeft een NRC-waarde van 0,95 en is daarmee de optimale fluisterwand.

De esthetische variant 'Naturel', dat meerdere soorten mos combineert, heeft een NRC-waarde van 0,84 en dempt hiermee nog steeds effectief de galm.

De 'Urban Jungle' wand zorgt net zoals de variant 'Green Forest' voor meer reliëf en dynamiek in de ruimte omdat behalve mossen ook andere natuurlijke elementen worden verwerkt in de wand. Deze wand heeft een NRC-waarde van 0,76 waardoor deze uitermate geschikt is voor horeca, grotere ruimten of historische panden met hogere plafonds.LIVING WALL


Mosmuur is naast specialist in gestabiliseerde wanden ook expert in levende groene wanden. Deze verticale tuin kenmerkt zich door het gebruik van traag groeiende, luchtzuiverende planten in een onderhoudsvriendelijk en duurzaam systeem.

Het Living Wall systeem bestaat uit wandpanelen in diverse formaten die tegen een bestaande wand of draagconstructie worden vastgezet. In deze panelen worden de plantentraas gemonteerd waarin de planten dan worden vastgezet. Elke tray heeft een waterbassin, onderaan of achter de wand is een waterreservoir aanwezig om de planten te bemesten en te bevloeien. Ook voor ruimtes met weinig licht kunnen de planten voorzien worden van het juiste lichtspectrum met de Growled spots van Mosmuur.Indien u twijfelt over de doeltreffendheid van de akoestische producten en zeker wil zijn van de potentiële impact kan onze specialist ter plaatse opmetingen doen en een professionele akoestische analyse en studie uitvoeren. Op deze manier kan u het verschil 'voor en na' vergelijken. U kan deze studie steeds aanvragen via onze contactpagina.


Meer info en beeldmateriaal is steeds terug te vinden op www.mosmuur.eu

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Studio Wae

Ege

Comments


bottom of page