top of page

Studio Wae

De visie van Studio Wae is om impact te maken op de natuurlijke grondstofwinning, door reststromen om te zetten in schaalbare en mooie producten. Ze vinden het belangrijk dat iedereen beseft dat afval een positieve waarde kan hebben. Door gebruik te maken van productieafval bronnen, verlengen we de levenscyclus van deze bronnen.


Het Nederlandse Studio Wae doet onderzoek naar afvalstromen uit Urban Mining (= oude bestrating en kantoorpanden, die klaar zijn voor de sloop) en maakt hier esthetisch verantwoorde producten van. The Right Wae collectie bestaat voor 76% uit gerecyclede grondstoffen uit sloopmateriaal en oude bestrating.



Hun unieke vloerkleden met geometrische vormen zijn gemaakt van productie uitval van grote tapijttegel producten in Nederland. Met deze pioniers op het gebied van duurzaamheid zijn samenwerkingsovereenkomsten gesloten om de levensduur van hun afval te verlengen. Kies je eigen kleur, vorm en maat om een buitengewoon tapijt te creëren dat in elke ruimte past. Met een uniek kliksysteem worden de losse tegels met elkaar verbonden, waardoor je alle vrijheid hebt om een eigen compositie te maken.


De productie van hun circulaire vloeroplossingen gebeurd in Utrecht en wordt uitgevoerd door mensen met beperkte werkgelegenheid in onze eigen werkplaats. Hun missie is om zo veel mogelijk Syrische statushouders een baan aan te kunnen bieden, zodat wij hen een solide basis kunnen bieden om een toekomst op te gaan bouwen in Nederland.



Design it your WAE

De tegels kunnen ook perfect gebruikt worden als wandtegel. De wandpanelen bestaan uit akoestische restmaterialen met openstaande kieren voor het opvangen van geluid. Alle panelen zijn gemakkelijk te monteren en te plaatsen zoals je zelf voor ogen hebt.




The Better Wae

In 2019 is Studio Wae een samenwerking aangegaan met de duurzaamheid koplopers van Nederland: Interface en Tarkett (Desso). Zij maken van hun productie uitval zoals weef- en kleurfoutjes of fouten in de backing weer bijzondere kleden en modulaire tapijttegels. Dit betekent dat er voor deze flooring oplossing geen nieuwe grondstoffen gewonnen hoeven te worden. De ontwerpen hebben iets weg van een optische illusie, geïnspireerd op M.C. Escher. Door het unieke kliksysteem kun je de losse tegels in elkaar klikken waardoor je volledige vrijheid hebt in jouw ontwerp. Kies uit verschillende vormen, grootte en kleuren.



Cityscape Concrete

De Cityscape Concrete is een design buitentegel, geïnspireerd op het werk van M.C. Escher. De tegel bestaat voor 76% uit gerecyclede grondstoffen afkomstig uit sloopmateriaal en oude bestrating. Dit bespaart 98 kg per m2 aan nieuwe grondstoffenwinning ten opzichte van een lineaire tegel. Dat is goed voor het klimaat en jouw CO2 fotoprint. De Cityscape is water-passerend, grip vast, duurzaam en zonder opsluiting te leggen omdat de tegels 'in elkaar grijpen'. Het lichte profiel biedt een anti-slip functie. Typerend is dat er leuke kronkelpaden en terrassen met grillige geometrische vormen kunnen worden gecreëerd, maar ook in openbare ruimtes en tuinen is deze zeer goed toepasbaar.



Meer info en beeldmateriaal is steeds terug te vinden op www.studiowae.nl

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ege

Bejot

bottom of page