top of page

Ege

Ege Carpets verweeft tijdloos Deens design, duurzame kwaliteit, natuurlijk comfort en vooruitstrevend duurzaam denken. Hun missie is om 's werelds meest duurzame tapijten te maken. Ze zijn dan ook de enige tapijtfabrikant ter wereld met een 100% Cradle to Cradle Bronze Certified® assortiment tapijten voor commercieel gebruik.


De Deense fabrikant levert prachtig ontworpen kwaliteitstapijten en biedt zelfs de mogelijkheid aan klanten om individuele ontwerpen te creëren. Door een uitgebreid assortiment in verschillende kwaliteiten, kleuren en een eindeloos aantal designs zijn ze ook een geliefde brand in de kantoorwereld.In de meeste van hun tapijtcollecties kunt u kiezen uit een groot aantal standaardkleuren, maar bij sommige ontwerpen kunt u uw eigen kleuren kiezen. U kunt zelfs verschillende tapijttegelcollecties binnen één ontwerp combineren, zodat u kunt experimenteren met ruimtelijk ontwerp op het gebied van bewegwijzering, activiteiten- of stiltezones en ontmoetingspunten.


De commerciële tapijttegels en -planken van Ege Carpets zijn bijzonder geschikt voor hedendaagse kantooromgevingen omdat ze flexibiliteit, hoog comfort en esthetiek bieden. In de praktijk hebben technici gemakkelijk toegang tot de onderliggende kabels, wat vooral handig is in ruimtes die onderhevig zijn aan een gewijzigde indeling of gebruik. De tapijttegels, verkrijgbaar als vierkante tegels en planken, zijn ook gemakkelijk te gebruiken, te plaatsen en te vervangen omdat ze minder wegen dan conventionele tapijttegels.Sustainability is not an option. It is weaved into everything we do.

Sommigen beschouwen gebruikte plastic flessen als afval zonder waarde. Anderen zien ze als 'de bron' van een vitale grondstof die zorgt voor overleving en dagelijks welzijn. Ege gaat een stap verder en beschouwt ze als een belangrijk ingrediënt bij de vervaardiging van hun producten, met name hun gepatenteerde Ecotrust viltrug, waarmee alle tapijttegels standaard zijn uitgerust. Met Ecotrust hou je maximaal rekening met het milieu door een nieuwe waardevolle toepassing te vinden voor een product dat op zichzelf beschouwd aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen. Zonder afbreuk te doen aan ontwerp, functie en kwaliteit, kiest u zo om rekening te houden met de enige aarde die we hebben.

Plastic bottles - Plastic flakes - Fibres - Ecotrust backingTOM DIXON

Toen Tom Dixon en Ege Carpets voor het eerst samenwerkten, was het resultaat een nooit eerder vertoonde installatie met een plafondtapijt met een op aquarel geïnspireerd motief in het Greenwich restaurant en cocktailbar Craft London. Na dit innovatieve project wilde Tom graag de eindeloze ontwerpmogelijkheden van Ege Carpets verder benutten, wat leidde tot de op Londen geïnspireerde designcollectie Industrial Landscape. Naast Tom Dixon heeft Ege Carpets ook samenwerkingen gehad met Christian Lacroix, Nicolette Brugklas, Jean Paul Gaultier, ...ReForm TRANSITIONRechtstreeks geïnspireerd door het deugdzame recyclageproces van de natuur zelf, waarbij zaden veranderen in mature planten, gebladerte uiteindelijk weer afbrokkelt tot texturen om opnieuw zaden te worden voor een nieuw begin. Die onregelmatige structuren werden vertaald in tapijtontwerpen: SEED, LEAF en FIBRE. Deze zijn verkrijgbaar in zachte en gedempte kleuren die zorgvuldig op elkaar afgestemd worden om de lichamelijk en geestelijke gezondheid te bevorderen. Grijs en bruin van de aarde zorgen voor een rustgevende, veilige en solide sfeer, terwijl groen en blauw ons nieuwe energie, creativiteit en optimisme brengen.Meer info en beeldmateriaal is steeds terug te vinden op www.egecarpets.com

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Studio Wae

Bejot

Comentarios


bottom of page