Ergonomie, design, duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid, leefmilieu en goed bestuur zijn de pijlers waarop het familiebedrijf Vepa bouwt. Het merk heeft zich ontwikkeld tot een van de meest veelzijdige en vooral duurzame kantoor- en projectmeubel fabrikanten van Nederland.
De producten zijn 100% made in Nederland en daar zijn ze trots op, dit biedt controle over de kwaliteit, verzekert goede arbeidsomstandigheden en levert een CO2-reductie tot wel 70% op. Vepa maakt deel uit van de Fair Furniture Group, een familie van gelijkgestemde merken en mensen. Met 7 merken en meer dan 450 medewerkers kunnen ze samen alles maken; van innovatieve grondstof tot complete inrichting.
Duurzaam produceren en circulair inrichten is iets waar Vepa al jaren mee bezig is en daarmee tal van oplossingen aanbiedt. Fair voor mens, maatschappij en aarde is namelijk de basis waarop ze willen bijdragen aan een nieuwe toekomstbestendige economie.
Optimalisatieprogramma's en slimme programmering zorgen ervoor dat hun grondstoffen zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. Voor het restmateriaal worden duurzame oplossingen bedacht. Hun houtrestanten gebruiken ze bijvoorbeeld voor nieuwe banken, hun textielafval wordt hergebruikt in akoestische wanden en van hun staalafval maken ze stoelonderstellen.
Wat betreft milieubescherming vervult Sedus een pioniersrol; en wil het dat dankzij constante optimalisaties ook in de toekomst blijven doen. Tot de jongste voorbeelden behoren de omschakeling van de galvaniseerinstallatie van chroom IV naar chroom III en de verbeterde poedercoating met opvangsysteem, zodat overtollig poeder opnieuw kan worden gebruikt. Tijdens het recyclen van Sedis-producten kunnen alle materialen natuurlijk volgens de afzonderlijke materiaalgroepen worden gescheiden.
Een groot deel van de winst die het merk behaalt vloeit naar twee stichtingen zonder winstoogmerk die duurzame sociale en ecologische projecten in binnen- en buitenland steunen.
WHALE BOARDROOM TABLE
'Stop talking, let's start doing!'. Vanuit deze gedachte komen Vepa en Plastic Whale samen in actie tegen het plasticprobleem. Het is circulair kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic. Plastic Whale zorgt voor de belangrijkste grondstof: PET-flessen. Vepa is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en productie van deze circulaire meubellijn.
Het ontwerp is geïnspireerd op een walvis aan het wateroppervlak, met zijn opvallende blaasgat en grafische lijnen. De robuuste poten van PEFC-eikenhout doen denken aan de botstructuur van de walvis. Het tafelblad is prachtig afgewerkt met PET-vilt, dat is verwarmd en geperst om een luxe uitstraling te geven.
PATCHWORK
Patchwork biedt voor het huidige hybride kantoorwerk de mogelijkheid je even terug te trekken voor een videohall, in rust te overleggen of geconcentreerd te werken. In hoeverre je je afsluit bepaal je zelf door opzegwanden of daken toe te voegen; de mogelijkheden zijn eindeloos.
Iedere opstelling begint met 90cm hoge houten wanden die eenvoudig in elkaar te klikken zijn. Deze wanden vormen de basis voor iedere patchwork-opstelling. Op deze tandjes kun je akoestische panelen plaatsen van 40 of 60cm hoog. Deze akoestische panelen zijn gevuld met RE-felt, gemaakt van restmateriaal uit hun stoffeerderij en daardoor lekker duurzaam. Om het geheel besloten en huiselijk te maken kan je er een dak op zetten.
Meer info en beeldmateriaal is steeds terug te vinden op www.vepa.nl
ความคิดเห็น