top of page

Als het gaat over toekomstgericht en maatschappelijk verantwoord ondernemen, valt naast ‘duurzaam’ ook steeds vaker het woord  'circulair'. Producten en grondstoffen worden zoveel mogelijk hergebruikt en gaan nooit verloren, de cirkel is rond. 

Circulair ondernemen

Aangedreven door de klimaatverandering, pandemie en energiecrisis beseffen steeds meer organisaties dat duurzaam ondernemen geen optie meer is maar een must. In een circulaire economie zijn materiaalkringen maximaal gesloten en is het gebruik van primaire grondstoffen zoveel mogelijk beperkt.

Wat is circulariteit?

Als we online op zoek gaan naar wat circulaire economie precies betekent, dan vinden we de volgende definitie: “Economisch systeem waarin we de complexiteit en functionaliteit van een product zo lang mogelijk behouden blijft, in plaats van een product na gebruik tot de basismaterialen af te breken, te verbranden of als afval te storten. Een circulaire economie gaat uit van gesloten materiaalkringlopen.”

 

Met andere woorden: circulair past in het duurzame verhaal, maar gaat nog een stapje verder. Producten en grondstoffen worden zoveel mogelijk hergebruikt en gaan nooit verloren. De cirkel is rond. Op die manier draag je je steentje bij tot een duurzamere planeet en verklein je je ecologische voetafdruk. Lees hier onze blog over een circulaire werkomgeving!

De SDG's

De Duurzame Ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties (SDG's) zetten de koers uit die we moeten varen: zet mens en milieu vandaag centraal in al je activiteiten en blijf ook morgen relevant. Met deze doelen willen VN (en dus ook alle die lid zijn) in 2030 een duurzame wereld voor iedereen bereiken, waarin niemand wordt buitengesloten.

Circulaire kantoorinrichting met C-Koncept by MEMO Koncept

Maak jij (binnenkort) ook deel uit van een circulaire onderneming, en wil je graag je werkomgeving onder handen nemen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

MEMO Koncept Logo

Kantoor

MP Center

Brouwerijstraat 1 bus 8

9031 Drongen

Telefoon

Social media

Bart

Patrick

Shannen

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Maatschappelijke zetel

Godsschalkstraat 21

9100 Sint-Niklaas

Mail

BTW

BE 0459 096 545

Privacy policy

Algemene voorwaarden

© 2024 by MEMO Koncept. Proudly created with Wix.com

bottom of page