top of page

Werkplekanalyse

Een werkplekanalyse is een gepersonaliseerd proces op maat van de onderneming, met als uiteindelijk doel om de productiviteit, tevredenheid en veiligheid op de werkplek te bevorderen. Het resulteert vaak in aanbevelingen voor veranderingen en verbeteringen die kunnen worden geïmplementeerd om de algehele prestaties van de organisatie te versterken, en zo duurzaam werkgeluk na te streven. 

Wat?

Een werkplekanalyse is een systematische evaluatie van de werkplekken binnen een organisatie. Het hoofddoel is om de werkomgeving te begrijpen en te optimaliseren, zodat medewerkers effectiever en efficiënter kunnen werken. Hier zijn enkele belangrijke aspecten en doelstellingen van een werkplekanalyse:

Functie

Functies

Een dynamische kantooromgeving is opgebouwd uit verschillende zones voor concentreren, communiceren, samenwerken en ontspannen. Afhankelijk van de functie of taak kan een werknemer kiezen welke setting voor die taak het beste van toepassing is.

Ergonomie en comfort

Ergonomie

Een werkplekanalyse beoordeelt of de werkplekken voldoen aan ergonomische normen en comfortniveaus. Dit omvat zaken zoals stoel- en bureaustelling, verlichting, en de algemene indeling van de werkruimte om fysieke stress en ongemak te verminderen. Daarnaast richten wij ons ook op andere aspecten zoals luchtkwaliteit, temperatuurregeling en geluidsniveaus om ervoor te zorgen dat medewerkers zich comfortabel en gezond voelen.

Akoestiek

Akoestiek

Geluid kan een grote ergernis zijn in kantooromgevingen. Geluid kan men tegengaan door dempende materialen, scheidingswanden, compartimentering, ... Bij het inrichten van een kantoor is het belangrijk dat enkele basisvoorwaarden rond akoestiek worden gerespecteerd.

Productiviteit

Verlichting

Het doel is om werkplekken te optimaliseren om de productiviteit van medewerkers te maximaliseren. Dit kan onder andere inhouden dat de indeling van werkstations wordt geoptimaliseerd, zodat medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de benodigde hulpmiddelen en informatie.

Samengevat

Bovenstaande punten zijn slechts enkele van de vele zaken die wij bekijken bij een werkplekanalyse. Kortom, is het een proces om de werkomgeving te evalueren, te verbeteren en af te stemmen op de behoeften van medewerkers, met als uiteindelijk doel om de productiviteit, tevredenheid en veiligheid op de werkplek te bevorderen. Het resulteert vaak in aanbevelingen voor veranderingen en verbeteringen die kunnen worden geïmplementeerd om de algehele prestaties van de organisatie te versterken.

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan

Dankjewel voor je aanvraag!

Ox:co barstoel
bottom of page