top of page

Space planning

Een diepgaande analyse toont aan hoe de werkomgeving georganiseerd kan worden. Door betekenis te geven aan de verschillende zones van de kantoorruimte en zorgvuldig de werking in kaart te brengen komen we samen jou als klant tot een duurzame inrichting. Een goede space planning biedt ruimte voor creatieve ideeën, houdt rekening met individuele wensen en ondersteunt medewerkers optimaal bij het vervullen van hun dagelijkse taken. 

Wat?

Door een grondige analyse te maken van de huidige kantooromgeving en de tekortkomingen in kaart te brengen, bieden wij functionele oplossingen aan qua indeling, structuur en circulatie. Dit noemen we een space planning: een ontwerp die de kantooromgeving indeelt in verschillende zones en duidelijk aangeeft welke activiteiten daar horen plaats te vinden.

Mens

Mens

De menselijke factor speelt een centrale rol bij het (her)inrichten van kantoren. Goed ontworpen werkplekken verhogen de motivatie en leiden tot duurzaam werkgeluk. Daarom is het belangrijk om de medewerkers altijd te betrekken bij het herinrichtingsproces, zij beleven de verandering van dag tot dag.

Functie

Functie

Elke zone binnen de werkomgeving beantwoordt aan een welbepaalde functie: concentratie, vergaderen, ontspanning, informele ontmoetingen, gesloten ruimten, bellen, lunchen, ... Het is belangrijk om de functie van de zones te bepalen en de circulatie tussen deze zones onderling. 

Hybride

Hybride

Het toegenomen gebruik van het thuiskantoor verandert de manier waarop we samenwerken en met elkaar communiceren. Tegelijkertijd heeft digitaal werken een beslissende invloed op de bedrijfscultuur. Moderne kantoren moeten zones bieden die dit hybride werken bevorderen.

Ergonomie

Ergonomie

Werken in een ergonomisch gezonde omgeving kan veel voordelen hebben: verminderen rugklachten, verbeteren houding en verhoogde productiviteit. Een ergonomische werkplek maakt gebruik van tools en meubilair om de belasting van het lichaam te verminderen. Het is van belang om aandacht te geven aan ergonomie voor een betere focus en motivatie van werknemers. 

Akoestiek

Akoestiek

Akoestiek is in vele kantooromgevingen een doorslaggevende factor en heeft een grote invloed op het welzijn van de medewerkers. Geluidsabsorberende oplossingen, slimme vloerbedekking en verplaatsbare wandsystemen helpen de akoestiek aanzienlijk te verbeteren. 

Verlichting

Verlichting

Verlichting beïnvloedt de ergonomie van een werkplek en de motivatie van de werknemer. Voor optimaal werk moet zowel direct als indirect licht gebruikt worden. Werknemers moeten op elk moment van de dag hun werkzaamheden aangenaam kunnen uitvoeren.

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan

Dankjewel voor je aanvraag!

Barstoelen
bottom of page