top of page

Waarom analyse en onderzoek de kern zijn van kantoorinrichting

In de wereld van kantoorinrichting is geen enkel bedrijf hetzelfde. Elke organisatie heeft haar eigen unieke identiteit, cultuur en werkstijl. Dit maakt het ontwerpen van een effectieve en inspirerende kantooromgeving tot een uitdagende en uiterst persoonlijke taak.


Bij MEMO Koncept geloven we sterk in het belang van een grondige analyse en onderzoeksfase als startpunt voor elk kantoorinrichtingsproject. Voor ons gaat het niet alleen om het plaatsen van meubels en het decoreren van ruimtes; het draait om het begrijpen van de ziel van een organisatie voordat we zelfs maar een potlood op papier zetten.


Als we nog maar eens de opmerking krijgen van een potentiële klant: "Maar Patrick, de andere aangesproken leveranciers kwamen meteen met een catalogus binnen", begrijpen we de initiële reactie. Echter, bij MEMO Koncept geloven we dat echt maatwerk begint met het luisteren en leren kennen van de onderneming, om zo een inrichting te creëren die echt past bij wie je bent en wat je nodig hebt.


Wie vandaag de dag nog steeds met een catalogus bij klanten aanklopt, zonder eerst te luisteren en te leren over het bedrijf, heeft de afgelopen jaren waarschijnlijk een cruciale ontwikkeling gemist. De behoeften en verwachtingen van moderne werkplekken zijn geëvolueerd, gedreven door technologische vooruitgang, veranderende bedrijfsculturen en een groeiende nadruk op duurzaamheid.
MEMO Koncept - Analyse en onderzoek


Door een uitgebreide analyse uit te voeren van de onderneming, op basis van onze jarenlange ervaring in de kantoorsector, krijgen we een holistisch inzicht in alle aspecten van jouw bedrijf. We onderzoeken niet alleen de fysieke omgeving, maar ook de interactie tussen medewerkers en hoe zij functioneren. Alleen zo kunnen we een doelgerichte en veerkrachtige werk- en leefomgeving creëren die perfect aansluit bij de unieke behoeften van mens en organisatie.


In deze blog gaan we dieper in op de cruciale rol van analyse en onderzoek bij kantoorinrichting. Ontdek hoe deze aanpak ons in staat stelt om maatwerk-oplossingen te bieden die verder gaan dan standaardcatalogi, en hoe ze bijdragen aan het creëren van inspirerende werkplekken waar mensen gedijen. Waarom vinden wij de eerste fase, de analyse en onderzoeksfase binnen het traject om kantoren in te richten zo belangrijk?


Maatwerk voor Mens en Organisatie

Ons doel is om een gepersonaliseerde en veerkrachtige werk- en leefomgeving te creëren die perfect aansluit bij de behoeften van zowel medewerkers als de organisatie als geheel. Door ons onderzoek kunnen we de taken efficiënter organiseren en mensen laten samenwerken op een intuïtieve en plezierige manier.


Top-down: Activity Based Working

In een tijd waarin hybride werken de norm is geworden, is een gestructureerde aanpak van cruciaal belang. We analyseren hoe jouw organisatie is gestructureerd, hoe teams interactie hebben en welke specifieke taken en ruimtes nodig zijn voor optimale prestaties.


Bottom-up: Identity Based Working

We erkennen dat iedereen uniek is. Daarom houden we rekening met individuele behoeften, zoals concentratieniveaus, geluidsvoorkeuren, en de behoefte aan ondersteuning of autonomie. Dit helpt ons om een omgeving te creëren die voor iedereen optimaal werkt.


Onze diensten binnen analyse en onderzoek omvatten:


  • Werkplekanalyse: We evalueren de bestaande ruimtes in jouw organisatie, hun inrichting en hoe ze met elkaar in verbinding staan. Aspecten zoals verlichting, ergonomie en circulatie worden zorgvuldig bekeken en beoordeeld.

  • Akoestische analyse: We meten en analyseren de akoestiek van de ruimtes om een optimaal akoestisch klimaat te bereiken, essentieel voor comfort en productiviteit.

  • Interviews met werknemers: Via op maat gemaakte vragenlijsten peilen we naar de specifieke behoeften van medewerkers, zodat we hun taken optimaal kunnen ondersteunen.

  • Space planning: We brengen de organisatiestructuur in kaart en definiëren alle ruimtes met hun kenmerken en looplijnen, wat resulteert in een efficiënte en doelgerichte inrichting.


Door deze gedegen aanpak kunnen we de puzzelstukjes samenbrengen en een kantooromgeving creëren die niet alleen functioneel en efficiënt is, maar ook aansluit bij de identiteit en behoeften van jouw organisatie.

Wij streven steeds we naar een inspirerende werkplek waar mensen ontplooien, optimaal kunnen functioneren en samenwerken met plezier.


Wil je meer weten over hoe we jouw kantoorruimte kunnen transformeren? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Logo Klein MEMO Koncept

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page