top of page

Efficiënt Werken in een Slim en Groen Kantoor!

We zitten midden in 2024, en bij MEMO Koncept hebben we een missie: kantoren op een duurzame manier inrichten, met oog voor het welzijn van mensen. In deze blogpost delen we handige ideeën die niet alleen goed zijn voor onze planeet, maar ook jouw werkomgeving verbeteren. Hier ontdek je hoe we bij MEMO Koncept streven naar slimme en groene kantoren waarin mens en natuur perfect samenkomen.


Op de foto: Patchwork van Vepa


  1. Duurzame Hulpmiddelen voor Organisatie: Laten we eens kijken naar handige digitale tools die niet alleen je werk makkelijker maken, maar ook zorgen voor minder papiergebruik. Het is een win-win: efficiëntie én een kleinere ecologische voetafdruk.

  2. Biphilic Design en Flexibel Werken: Ooit gehoord van biophilic design? Hierbij brengen we natuurlijke elementen naar kantoor. Studies tonen aan dat de aanwezigheid van natuur op de werkvloer stress vermindert en de concentratie verhoogt. Biophilic Design is gebaseerd op de biophilia hypothese, die stelt dat mensen een aangeboren connectie hebben met de natuurlijke wereld en daarom is blootstelling daaraan belangrijk voor het menselijk welzijn. Combineer dat met flexibele werkplekken, zodat je kunt kiezen waar je werkt, afhankelijk van je behoeften en stemming.

  3. Mindfulness en Welzijn: We gaan het hebben over mindfulness op het werk. Ontdek waarom speciale ruimtes voor meditatie een goed idee zijn en hoe wat groen in je omgeving rust en sereniteit brengt.

  4. Duurzame Spullen en Circulaire Economie: Laten we het hebben over duurzame kantoorbenodigdheden, zoals hergebruikte materialen en energiezuinige apparatuur. En we duiken in de circulaire economie, waarbij we producten slim ontwerpen zodat ze steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

  5. Slimme Technologie voor Mens en Milieu: Tot slot bekijken we technologische snufjes die niet alleen handig zijn, maar ook goed voor het milieu en jouw welzijn. Denk aan slimme verlichting, luchtkwaliteitsmonitoring en andere innovaties die je werkomgeving verbeteren.

Bij MEMO Koncept zijn we vastberaden om kantoren slim en groen te maken. Een plek waar je niet alleen efficiënt werkt, maar waar je ook blij en gezond bent. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst, waarin werken in harmonie is met zowel de natuur als met jou.

Op de foto: Circulair vaasje Maud van Zooi

Voor meer info over een slimme en groene inrichting, neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek, of bezoek onze dienstenpagina!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page