top of page

Akoestische analyse

Een goede akoestiek hoort bij een aangename en duurzame werkomgeving. Geluidsoverlast ontstaat snel op kantoor; hierdoor kunnen werknemers moeite hebben met concentratie en daalt de productiviteit. De hoogste tijd dus om akoestiek bij jou op de werkvloer onder de loep te nemen en waar nodig te optimaliseren.

Wat doen we voor jou?

Akoestische analyses

Onze 'Sound Sensei' voert afhankelijk van de noden verschillende metingen uit, om de akoestische kwaliteit van je kantoor te bepalen. Zo heeft bijvoorbeeld nagalmtijd te maken met spraakverstaanbaarheid, heeft een RTA-meting te maken met het isolerend vermogen van de ruimte,... Bij deze akoestische meting houden we ook rekening met andere factoren zoals het aantal werkplekken, de functie van de ruimte en (in)directe geluidsbronnen. Je ontvangt een gedetailleerd verslag en advies om de akoestiek te verbeteren en te optimaliseren.

Akoestische oplossingen

Afhankelijk van wat er uit het verslag komt kunnen wij verschillende oplossingen aanbieden. Dit kan gaan van akoestische panelen of afzonderlijke cabines, tot een aangepast space plan of structurele aanpassingen. Alles gebeurt in onderling overleg en op maat van jouw bedrijf.

Wat?

Voor een optimale akoestiek is het belangrijk dat er veel geluid wordt geabsorbeerd en weinig geluid wordt gereflecteerd. Dit is afhankelijk van meerdere factoren: materialen, vorm van de ruimte, invulling van de ruimte, ... Met een akoestische analyse brengen we de huidige akoestische situatie in kaart en kijken we naar oplossingen.

Materiaal

materiaal

In moderne kantoren wordt vaak gekozen voor harde materialen zoals glas, staal en beton. Dit geeft een moderne uitstraling, maar vlakke materialen zorgen er ook vaak voor dat geluid weerkaatst wordt. Akoestische oplossingen zijn er in alle soorten maten, kleuren en vormen.

Vorm

Vorm

De vorm van de ruimte kan een grote rol spelen bij akoestiek. Ook het plafond en de vloer zijn bepalend voor geluidshinder. Investeer daarom in kwalitatieve oplossingen die de basis voor een goede akoestiek leggen.

Invulling

Invulling

Duidelijke en onderlinge afspraken omtrent geluid op kantoor is uiteraard ook van belang. Zorg dat er richtlijnen zijn voor bijvoorbeeld overleg of telefoneren. Even telefonisch iets kort afhandelen of vragen aan een collega moet natuurlijk altijd kunnen, maar als het meer richting een uitgebreid overleg gaat kan het aangenamer zijn dat werknemers zich bewust even afzonderen, al dan niet in een speciale belruimte of aangepaste overlegruimtes.

Geluid

Geluid

Een printer, scanner, koffiezetapparaat, ... Samen kunnen deze apparaten heel wat decibels produceren die de concentratie op de werkvloer kunnen verstoren. Door deze te bundelen of te isoleren in de juiste zones kan deze geluidsoverlast vermeden worden.

Oplossingen

Oplossingen

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten oplossingen die wij kunnen aanbieden? Bekijk hieronder het gamma aan akoestische panelen, room in room oplossingen, akoestische verlichting,...

Akoestische oplossingen

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan

Dankjewel voor je aanvraag!

Barstoelen
bottom of page